Skip links

Ağız Diş ve Çene Cerrahisi

Çene ve diş cerrahisi basit veya daha ileri uzmalık gerektiren gömülü diş çekimleri, 20 yaş diş çekimleri, kök ucu (apikal rezeksiyon) tedavileri, çene kist tedavileri, yumuşak doku lezyonları ve çene patolojileri gibi birçok işlemi kapsayan geniş bir dental uzmanlık alanıdır.

Çene ve diş cerrahisi, diş, çene ve yüz bölgelerindeki dokuların tümünün doğuştan gelen veya sonradan oluşmuş şikâyetlerin sebep olduğu estetik ve fonksiyonel sorunların cerrahi yöntemlerle tedavi etmeyi amaçlayan tıbbi bir alandır.

Tedavi Hizmetimiz İle İlgili Görseller






    Çene Eklemi Hastalıkları Tedavisi

    Çene eklemi hastalıklarının etkin tanısı ve tedavisi için bizimle irtibata geçin

    Çene hareket kabiliyeti yüksek ve kuvvetli bir eklemdir. Bunun yanında kompleks bir yapısı vardır. Çene ekleminde zorunlu tedavi gerektiren problemler olabildiği gibi estetik kaygı ile de çene eklemine müdahale gerekebilir. İşlemler çene alanında uzman hekimler tarafından gerçekleştirilir.

    Çene eklemi (Temporo – Mandibular eklem) alt çene kemiği ve kafa tabanının birleştiği hareketli kapsüldür. Çene kemiğinde ankiloz, ağzın açılmaması, eklem ağrıları, doğuştan gelen eklem anomalisi, tümoral gelişimler gibi ve sonradan travma – kaza sebebiyle gerçekleşebilecek sorunlar oluşabilir. Bunların tümüne birden çene kemiği hastalıkları denir ve çene cerrahisi alanının tedavi kapsamına girer.

    Tedavi Hizmetimiz İle İlgili Görseller

    Çene Kemiği Patolojilerinin Tanı ve Tedavisi

    Ağız içi yumuşak doku lezyonlarının etkin tanısı ve doğru planlaması için bize danışın…

    Farklı sebeplerle çene kemiğinde problemler oluşması olasıdır. Problemler niteliğine göre konuşma veya yemek yeme esnasında sıkıntıya yol açabilir. Doğru bir planlama sorunsuz bir tedavi mümkündür.

    Çene kemiğinde görülen kistler, kist benzeri lezyonlar, benign tümörler, malign tümörler ve yumuşak dokuların lezyonları olarak sınıflandırılan sorunların tanımlanması ve tedavi edilmesidir.

    Tedavi Hizmetimiz İle İlgili Görseller

    Ağız İçi Yumuşak Doku Lezyonlarının Tanı ve Tedavisi

    Ağız içi yumuşak doku lezyonlarının etkin tanısı ve doğru planlaması için bize danışın…

    Ağız içinde diş etlerinde ve ağız içi gibi yumuşak dokularda çok farklı sebeplerle problemler oluşabilmektedir. Bazı sorunlar kendiliğinden geçebildiği gibi bazı sorunlarda uzman hekim desteği almanız gerekecektir. Birçok patolojide erken tanı önem arzetmektedir.

    Ağız içi ve çevresi yumuşak dokularda ortaya çıkan çeşitli patolojilerin etkenlerin tanımlanması ve tedavi edilmesidir. Yumuşak dokularda farklı lezyonlar gelişebildiği için tedavi yöntemleri de farklılık gösterecektir.

    Tedavi Hizmetimiz İle İlgili Görseller

    Çene Kist ve Tümörlerinin Tedavileri

    Düzenli kontrolle çene kist ve tümörlerin önüne geçin

    Farklı sebeplerle ağız içinde istenmeyen kist veya tümör gelişimi olasıdır. Bazı durumlarda ağrı hissi ile kendini belli eden tipleri olsa da ağrı hissettirmeden gelişebilen vakalar da mevcuttur. Kolay bir müdahale ile alınabilmesi için erken tanı ve dolayısıyla düzenli diş kontrolü yaptırmanız önemlidir.

    Ağız içinde herhangi bir yerde diş kaynakları oluşan kistlerin cerrahi yöntemlerle alınması işlemidir. Ağız içinde gelişen kist ve tümörler ağrı veya şişlik sebebi ile fark edilebildiği gibi hiç fark edilmeden de oldukça büyük boyutlara ulaşabilir. Kistin veya tümörün bulunduğu bölge ve büyüklüğü uygulanacak tedavi yöntemini farklılaştırsa da kistlerin ağız ve diş cerrahları tarafından alınmaları gerekir.

    Tedavi Hizmetimiz İle İlgili Görseller

    Apical Rezeksiyon (Kök Ucu Kist Tedavisi)

    Apical Rezeksiyon işlemi ile kısa sürede diş ağrılarına son…

    Ağız içindeki enfeksiyonlar diş kökleri de dahil birçok alanda gerçekleşebilmektedir. Kök ucu kist tedavisi ile (apical rezeksiyon) 30 dk. gibi kısa bir sürede enfeksiyonun temizlenmesi mümkündür. Hastalar bu işlem sonrasında ağrıdan kurtulur ve kısa zaman içinde iyileşirler.

    Dişin kök ucu ve etrafında oluşan enfeksiyonun (apse) cerrahi bir müdahale ile çıkarılması işlemidir. Apikal rezeksiyon, diş kökü apselerine diş köküne dışarıdan yapılan direk müdahale ile tedavi amaçlar. Kanal tedavisi her durumda yeterli sonuç veremez ve ağrının devamı halinde kök ucu kist tedavisi yapılması gerekebilir.  Kliniklerimizde diş kökünün ve apsenin olduğu bölgeye çene kemiği üzerinden açılan küçük bir alandan temizlik işlemi kısa sürede temizlenir.

    Tedavi Hizmetimiz İle İlgili Görseller

    20 Yaş Diş Çekimleri

    20 yaş diş kabusunuza bir son verin

    20 yaş dişleri hemen hemen herkesin korkulu rüyası olmakta. Arka bölgelerde olması ve yapısı gereği çürümeye daha yatkın olması veya gömülü şekilde farklı yönlerde gelişmiş olması ağız şikayetlerine yol açabiliyor. Tedavisinin ötelenmesi ise problemlerin artmasına sebep olmaktadır. 20 yaş diş şikayetlerinizi ötelemeden uzman hekimlerimizle görüşebilirsiniz.

    Genellikle çene kemiği içerişindeki konumu ve üzerinin dişeti veya kemikle kaplı olmasından dolayı gömük durumda olan 20 yaş dişlerinin soket yuvasından çıkarılması işlemidir. Yirmi yaş diş çekimi, basit veya daha ileri cerrahi uygulama gerektirebilecek yaygın bir diş çekimi türüdür. Herkes yirmi yaş dişleriyle doğar, ancak tüm dişler diş eti seviyesinin üstüne çıkmaz veya herkesin dört adet yirmi yaş dişi yoktur. Genellikle genç yaşlarda gelişen yirmi yaş çürük, enfekte veya ağrı sorunları sebebiyle çekilebilmektedir.

    Tedavi Hizmetimiz İle İlgili Görseller

    Gömülü Diş Çekimleri

    Sorun yaratan gömülü dişlerinize veda edin…

    Sürekli ağrı veya enfeksiyon yaratan veya ağız sağlığını tehdit eden gömülü dişlerden korkmayın. Bu dişlerin cerrahi müdahile ile iyileştirilmesi veya çekilmesi mümkün. Uzman hekimler tarafından bu işlem kolaylıkla gerçekleştirilebilmektedir. Diş hekimi korkunuz sebebi ile bu işlemi ötelemeyin.

    Kemikteki soket denilen yuvasından diş eti seviyesinin altında kalan dişin çıkarılması işlemidir. Gömülü diş çekimi işlemi genellikle 20. yaş dişleri olmak üzere diş eti seviyesinin altında kalan dişlerin çekilmesi işlemidir. 20 yaş dişleri, köpek dişleri ve küçük azı dişleri de gömülü kalabilirler. Ortodontik yöntemlerle (tellerle) yeniden pozisyonlanamayan dişlerin çene cerrahlarımız tarafından kolaylıkla çekilebilmektedir.

    Tedavi Hizmetimiz İle İlgili Görseller

    This website uses cookies to improve your web experience.